Куркума. Мелений корінь.
В Європі куркума стала відомою лише в середні століття, хоча історія її дуже давня. В Індії її називають халді і звеличують як «царицю спецій», але вона ще й цариця серед лікувальних рослин.⠀
⠀
В конце I века из Индии⠀куркуму завезли в Древнюю Грецию, где она была оценена по достоинству и названа «желтым имбирем». Через несколько сот лет куркуму узнал Китай, где она пришлась по вкусу и заняла почетное место не только в кулинарии, но и в медицине. В XVI-XVII вв в Западной Европе куркуму называли «terra merita», что значит «достойная земля». Только в середине XVIII в. она приобрела свое нынешнее название – куркума.⠀
⠀
Найціннішими в куркумі є корені-бульби, з яких виготовляють порошок жовтого кольору, який нам відомий як пряність. Приготування такого порошку – досить складний процес. Корені викопують, очищають від бруду, потім відварюють, висушують, очищують від шкірки. Для вживання в їжу їх розтирають в найтоншу пудру. Куркума має пряний вишуканий аромат. Смак слабопекучий, гіркуватий, терпкий, тому додавати його треба в невеликій дозі.⠀
⠀
Куркума содержит в большом количестве целебные🧬антиоксиданты и витамины. В ней огромное количество витамина С, Е и К, а также витамины группы В, йод, фосфор, железо, кальций. Витамин К обладает выраженным кровоостанавливающим действием, являясь важным витамином для сердечно-сосудистой системы.⠀
⠀
СВОЙСТВА КУРКУМЫ⠀⠀
Борется с воспалением⠀⠀
Куркумин, или активное соединение куркумы, является мощным противовоспалительным соединением, кот.в разы превышает эффективность многих противовоспалительных лекарств.⠀
⠀
Защищает мозг⠀⠀
Когнітивні розлади, такі як слабоумство і хвороба Альцгеймера часто пов'язані зі зменшенням рівня мозкової діяльності нейротрофічних фактора (BDNF), одного з видів гормону росту. Дослідники виявили, що куркумін має позитивний вплив на рівень BDNF і може вилікувати багато захворювань головного мозку.⠀
⠀
У нас можна придбати корінь куркуми, який ми самостійно подрібнюємо в порошок - 40 грн (50 гр); 75 грн (100 гр)⠀
⠀
В конце I века из Индии⠀куркуму завезли в Древнюю Грецию, где она была оценена по достоинству и названа «желтым имбирем». Через несколько сот лет куркуму узнал Китай, где она пришлась по вкусу и заняла почетное место не только в кулинарии, но и в медицине. В XVI-XVII вв в Западной Европе куркуму называли «terra merita», что значит «достойная земля». Только в середине XVIII в. она приобрела свое нынешнее название – куркума.⠀
⠀
Найціннішими в куркумі є корені-бульби, з яких виготовляють порошок жовтого кольору, який нам відомий як пряність. Приготування такого порошку – досить складний процес. Корені викопують, очищають від бруду, потім відварюють, висушують, очищують від шкірки. Для вживання в їжу їх розтирають в найтоншу пудру. Куркума має пряний вишуканий аромат. Смак слабопекучий, гіркуватий, терпкий, тому додавати його треба в невеликій дозі.⠀
⠀
Куркума содержит в большом количестве целебные🧬антиоксиданты и витамины. В ней огромное количество витамина С, Е и К, а также витамины группы В, йод, фосфор, железо, кальций. Витамин К обладает выраженным кровоостанавливающим действием, являясь важным витамином для сердечно-сосудистой системы.⠀
⠀
СВОЙСТВА КУРКУМЫ⠀⠀
Борется с воспалением⠀⠀
Куркумин, или активное соединение куркумы, является мощным противовоспалительным соединением, кот.в разы превышает эффективность многих противовоспалительных лекарств.⠀
⠀
Защищает мозг⠀⠀
Когнітивні розлади, такі як слабоумство і хвороба Альцгеймера часто пов'язані зі зменшенням рівня мозкової діяльності нейротрофічних фактора (BDNF), одного з видів гормону росту. Дослідники виявили, що куркумін має позитивний вплив на рівень BDNF і може вилікувати багато захворювань головного мозку.⠀
⠀
У нас можна придбати корінь куркуми, який ми самостійно подрібнюємо в порошок - 40 грн (50 гр); 75 грн (100 гр)⠀
Інші новини