Цільнозернові борошно
Борошно в нашому раціоні присутня в дуже багатьох стравах, тому розберемося яку ж борошно краще використовувати.⠀
Яке зараз різноманіття в магазинах. Але найпопулярнішою залишається пшеничне борошно вищого сорту. Але чому ж⠀всі говорять про обмеження білого борошна в раціоні?⠀
⠀
Як ми собі уявляємо процес виробництва борошна? Здавалося б,⠀взяв зернятка, перемолол і отримав борошно. Але не все так просто.⠀
Як би ми не намагалися зробити білу муку з зерняток, нічого не вийде, вона буде сірою. Щоб отримати саме біле борошно, виробники йдуть на різні хитрощі. Зерна складаються з оболонки, ендосперму і зародка. В процесі переробки зерна в звичну нам борошно оболонка і зародок видаляються, залишається тільки ендосперм. З нього-то і роблять борошно.⠀
⠀
А поживні речовини і мікроелементи містяться в оболонці зерна. Навіщо ж від них позбавляються? Виходить, що явної шкоди така мука не принесе, але і користі в ній немає. Це прості вуглеводи. А їх варто обмежувати. Що ж робити? Замінювати пшеничне борошно вищого ґатунку на цільнозернове.⠀
⠀
Цільнозернові борошно це мука, в якій повністю залишається і оболонка і зародок. Зерна для її виробництва попередньо не очищають, а значить в ній містяться всі корисні речовини. ⠀
⠀
Ще один мінус пшеничного борошна - це глютен. І людям з непереносимістю глютену її употрелять не можна, та і всім бажано обмежити її. Зверніть увагу на лляну, кунжутную, конопляну, гарбузове, соняшникове, кокосову, горіхову борошно. В ній глютену немає.⠀
Тим більше, що у нас чудовий вибір безглютенової борошна. Вся борошно в нашому асортименті цільнозернові, в якій зберігаються всі найважливіші мікроелементи.
Яке зараз різноманіття в магазинах. Але найпопулярнішою залишається пшеничне борошно вищого сорту. Але чому ж⠀всі говорять про обмеження білого борошна в раціоні?⠀
⠀
Як ми собі уявляємо процес виробництва борошна? Здавалося б,⠀взяв зернятка, перемолол і отримав борошно. Але не все так просто.⠀
Як би ми не намагалися зробити білу муку з зерняток, нічого не вийде, вона буде сірою. Щоб отримати саме біле борошно, виробники йдуть на різні хитрощі. Зерна складаються з оболонки, ендосперму і зародка. В процесі переробки зерна в звичну нам борошно оболонка і зародок видаляються, залишається тільки ендосперм. З нього-то і роблять борошно.⠀
⠀
А поживні речовини і мікроелементи містяться в оболонці зерна. Навіщо ж від них позбавляються? Виходить, що явної шкоди така мука не принесе, але і користі в ній немає. Це прості вуглеводи. А їх варто обмежувати. Що ж робити? Замінювати пшеничне борошно вищого ґатунку на цільнозернове.⠀
⠀
Цільнозернові борошно це мука, в якій повністю залишається і оболонка і зародок. Зерна для її виробництва попередньо не очищають, а значить в ній містяться всі корисні речовини. ⠀
⠀
Ще один мінус пшеничного борошна - це глютен. І людям з непереносимістю глютену її употрелять не можна, та і всім бажано обмежити її. Зверніть увагу на лляну, кунжутную, конопляну, гарбузове, соняшникове, кокосову, горіхову борошно. В ній глютену немає.⠀
Тим більше, що у нас чудовий вибір безглютенової борошна. Вся борошно в нашому асортименті цільнозернові, в якій зберігаються всі найважливіші мікроелементи.
Інші новини