Кокосова стружка (подрібнена та висушена). Жирність — 65%
М'якоть кокосового горіха є найбагатшим джерелом цукрозу, глюкози, фруктози, вітамінів (Е, В, С), а також забезпечує наш організм калієм, кальцієм, натрієм і залізом. Лауринова кислота, що входить до хімічного складу цієї кондитерської добавки, знижує рівень холестерину, слугує профілактикою захворювань серця, судин і онкологічних захворювань.
Харчові волокна (клітковина), що містяться в стружці, покращують травлення, очищаючи кишківник від токсинів і шлаків. Регулярно вживаючи стружку в їжу, можна неабияк поліпшити обмін речовин. Також вона сприяє ранозагоєнню й має антибактеріальні властивості.
Основною галузевою застосування кокосової стружки є кулінарія, а точніше — кондитерське виробництво. Часто її додають у торти, печиво, тістечка, шоколадні плитки та батончики.
Кокосова стружка (65% жирності) підходить для приготування смачної кокосової олії, молока або крему. З кокосової стружки (5% жирності) виходять більш дієтичні десерти. Також нею можна посипати глазур на тортах, морозивом і цукерками або прикрасити інші солодощі.
Рецепти
Сироїдні "Рафаелло"
Інгредієнти:
- волоські горіхи — 1 склянка
- банан — 1 шт.
- кокосова олія (або вершки) — 1 ст. л.
- кокосова стружка
Приготування:
Подрібнюємо в блендері волоські горіхи до стану борошна. Слідкуйте за тим, щоб разом із горіхами в блендер не потрапили шкаралупки. Додаємо банан, кокосову олію (вершки) і продовжуйте подрібнити до стану тіста. Насипаємо в миску кокосову стружку. Беремо з блендера шматочок м'якого тіста та катаємо його в кокосовій стружці, надаючи форму кульки. Щойно всі цукерки будуть готові — поставте їх на кілька годин у холодильник — нехай затвердять і набудуть форми.
Кокосовий торт
Основа
- вода
- кокосова стружка — 1 склянка
- родзинки — 1 склянка
- натуральний какао або порошок кероба – 1/3 стакана
Крем
- кеш'ю — 1 склянка
- фініки — 1 склянка
- стиглі банани — 3 шт.
Для прикрашання
- натуральний шоколад
- кокосова стружка
Приготування:
Родзинки гарненько промиваємо, обпарюємо окропом. Змішуємо в блендері кокосову стружку, родзинки, какао (кероб) і перемішуємо до однорідної маси. У міру потреби додайте трохи води. Наша основа готова.
Тепер приготуємо банановий крем.
Кеш'ю для нього потрібно замочити у воді мінімум на 2 години, а краще залишити на ніч.
Фініки помити, опарити окропом, очистити від кісточок. Змішати в блендері кеш'ю, фініки та очищені банани до однорідної маси.
Беремо форму та розподіляємо основу на дно рівним шаром. Добре утрамбовуємо. Зверху викладаємо наш крем і вирушаємо в морозилку на кілька годин, поки не застигне крем.
Порада: якщо ваша форма без знімного кільця, перед тим, як виймати торт, поставте форму в миску з холодною водою на 5 хвилин. Це дасть змогу швидше й без втрат вийняти тортик.
Тепер залишилося тільки прикрасити.
Усім відомо, що банани ідеально поєднуються із шоколадом. Саме тому ми прикрашатимемо наш торт шоколадною глазур'ю. Для цього розтопим шоколад на водяній лазні та поллємо їм верхню поверхню торта. Зверху присипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індонезія |
Вага (г) | 500 |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | рослинний продукт |
Виробник | ДОБРІ |
Термін придатності | 12 міс |
Склад | кокосова стружка |
- Ціна: 155 ₴