Борошно з насіння льону.
Дієтичний продукт. Не містить глютен.
Склад: меле насіння льону, знежирене
Харчова (поживна) цінність у 100 г: енергія - 1130.43 кДж, калорійність - 270 ккал, білки – 36 г, рослинні жири – 5 г, вуглеводи – 9 г.
Термін зберігання – 18 місяців. Зберігати при t-26°С.
Країна походження насіння: Україна
Лляне борошно містить до 30% клітковини – джерела корисних грубих харчових волокон. Вони сприяють м'якому і природному очищенню кишечника, нормалізують роботу органів травлення.
Регулярне вживання в їжу лляної борошна прискорює обмін речовин, поліпшує кровотворення, перешкоджає розвитку атеросклерозу, відновлює еластичність шкіри, гальмує запальні процеси, служить профілактикою онкозахворювань, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Селен, калій і магній, що містяться в лляний борошні в значній кількості, допомагають підтримувати нормальний артеріальний тиск і здоров'я серцево-судинної системи. Вітамін E запускає антиоксидантні процеси у всьому організмі і уповільнює старіння клітин.
Жінкам особливо варто звернути увагу на лляну борошно, так як вона містить велику кількість фітоестрогенів, які сприятливо впливають на гормональний баланс.
Рецепти
Льняна каша – дуже просте і корисне блюдо.
Для приготовления каши понадобиться всего лишь смешать несколько столовых ложек муки с теплой водой. Мука хорошо впитывает влагу и спустя 5-10 минут начинает загустевать.
Для лечения язвы желудка и гастрита, льняную кашу нужно кушать утром и вечером на голодный желудок за 30 минут до еды. Она помогает затягивать язвенные очаги и уничтожает болезнетворные бактерии.
Для похудения льняную кашу едят по 2 столовые ложки 3 раза в день перед основной едой, либо в качестве самостоятельного блюда на завтрак. Для очистки ЖКТ и омоложения организма необходимо употреблять кашу в течение месяца.
Її нейтральний смак можна сміливо доповнити медом, сухофруктами, зеленню, сезонними овочами та фруктами. Візьміть кілька улюблених продуктів і збийте їх з кашею блендером до однорідної маси. Додайте спеції і прянощі за бажанням.
Приємного апетиту!
Цукерки з фініків і льняного борошна
Інгредієнти:
- фініки – 350 г
- цедра апельсина – 2 ст. л.
- лляне борошно – 6 ст. л.
- кориця мелена – 1 ст. л. (без гірки)
Для панірування:
- кунжут білий / чорний – 2. ст. л.
- кокосова стружка – 2 ст. л.
Приготування:
Змішайте лляне борошно з корицею.
Фініки краще залити окропом на 5-7 хвилин, попередньо видаливши кісточки.. Далі потрібно перекрутити фініки у пюре. Додаємо до них борошно, цедру апельсина та ретельно перемішуємо.
Вологими руками формуємо з отриманої маси кульки, паніруємо в кокосовій стружці або насінні кунжуту. Цукерки викласти на блюдо і прибрати в холодильник мінімум на 4 години.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Тип | знежирені насіння |
Вага (г) | 250 |
Вид продукції | мелені насіння |
Країна виробник насіння | Україна |
Упаковка | Пакет |
Термін придатності | 18 міс |
Культура | Льон |
Сорт | Найвищий |
- Ціна: 40 ₴