Насіння анісу мелене
Аніс - це відома лікарська рослина, яка використовується в лікуванні багатьох захворювань. Ця рослина має велику кількість корисних властивостей. Особливою цінністю для народної медицини має насіння анісу. Вони найбільше міститься цінних поживних речовин. Анісове насіння використовується також у кулінарії та косметології.
Корисні властивості анісу відомі з давніх-давен, тому активно використовується в народній медицині для лікування багатьох захворювань. Основні лікувальні властивості анісу:
- Розріджує та виводить мокротиння з бронхів
- Знижують запальні процеси
- Надають протимікробну дію
- Підвищує апетит
- Допомагає при інфекціях дихальних шляхів
- Підсилює лактацію
- Сприятливо впливає на дихальні шляхи
- Позбавляє від болю в горлі та захриплості
- Використовується як сечогінний засіб
- Посилює потенцію у чоловіків
Також аніс допомагає при грудному вигодовуванні та посилює лактацію. Ця рослина сприяє посиленню секреторної та моторної функції. Аніс має антисептичну та відхаркувальну дію і може застосовуватися для лікування бронхіту, мокрого кашлю, ларингіту, кашлюку, трахеїту та інших патологій дихальних шляхів. Крім того, аніс сприяє нормалізації печінки та підшлункової залози.
Активно застосовується при хворобах сечового міхура, сечовивідних шляхів, а також допомагає позбутися каменів у нирках. Препарати, до складу яких входить аніс, призначають при хворобах нирок, печінки, органів травлення, а також усунення головного болю, мігрені. Аніс можна використовувати як у окремому вигляді, так і у складі лікарських зборів.
У насінні анісу міститься велика кількість жиророзчинних вітамінів (В1, В2, В5, В6, фолієва та нікотинова кислота) та мікро- та макроелементів (цинк, марганець, залізо, магній, кальцій, фосфор). Крім цього, містяться всі необхідні поживні речовини, а також органічні кислоти.
Насіння анісу низькокалорійне, але містить велику кількість деяких важливих мінералів. Зокрема, це насіння багате на залізо, яке є життєво важливим для виробництва здорових клітин крові в організмі. На столову ложку посідає 13% контрольної добової норми споживання (RDI).
Аніс також містить невелику кількість марганцю, ключового мінералу, який діє як антиоксидант та необхідний для обміну речовин та розвитку. Близько 7% контрольної добової норми споживання (RDI) на столову ложку.
Анісове насіння має мало протипоказань, але його потрібно знати, щоб не нашкодити організму. Заборонено вживання насіння у таких випадках:
- Період вагітності
- Алергічна реакція на рослину
Склад: насіння анісу мелене, знежирене
Вага: 40 г
Спосіб приготування анісового чаю: заварюємо насіння анісу (1 чайна ложка на склянку води). Готовому чаю необхідно постояти 5-10 хвилин.
Термін зберігання 18 місяців. Зберігати у темному місці у закритій упаковці.
Харчова цінність на 100 г: калорії - 237 ккал, білки - 17 г, жири - 5,9 г, вуглеводи - 35 г., харчові волокна - 7 г.
Власне виробництво.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Аніс |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 40 г |
- Ціна: 30 ₴