Ксантан (англ. xanthan) - це полісахарид, який отримують з бактерій роду Xanthomonas. Цей біополімер за своїми властивостями нагадує камедь і тому називається ксантовою камеддю або ксантаном. Він широко використовується в харчовій, фармацевтичній та інших промисловостях як засіб зміцнення консистенції та стабілізації продуктів.
Ксантан використовують як загущувач, стабілізатор, емульгатор та кондиціонер тіста. Він додає продуктам більш густу консистенцію та робить їх стійкими до розділення та руйнування. Ксантан може бути використаний у продуктах без глютену, оскільки не містить білків.
Крім того, ксантан є безпечним для споживання і не має відомих побічних ефектів на здоров'я людини при звичайному вживанні.
Ксантан не містить жирів, білків або вуглеводів. Тому калорійність ксантану дорівнює нулю. Це робить його корисним інгредієнтом для тих, хто збирається знижувати кількість споживаних калорій або дотримується дієти з обмеженням калорійності продуктів.
Для загуснення одного літра води потрібно 100 мг ксантану
Має високу в'язкість навіть при низьких концентраціях. Наприклад, 1% розчин ксантану має в'язкість близько 1200-1600 центістоксів (cP) при кімнатній температурі. Зі збільшенням концентрації в'язкість розчину також збільшується.
Термін зберігання 24 місяці. Берегти від вологи
Виробництво: Україна
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Тип | Загущувач |
Вага | 50 г |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Термін придатності | 24 міс |
- Ціна: 75 ₴