Нут багатий на білки та вуглеводи. Регулярне вживання нуту знижує рівень холестерину в організмі людини, зміцнює кісткову тканину
У ньому містяться корисні для імунітету та крові калій та магній, кальцій та фосфор.
Боби варять і смажать, подають як гарнір, розварюють у супах, додають у салати, плов. Завдяки високому вмісту білків нут – важливий елемент вегетаріанської та ведичної кухні.
Нут має приємний горіховий смак.
Приготування Хумусу. Відваріть нут, подрібніть до консистенції пюре, додайте борошно з прожареного кунжуту, можна додати авокадо, сіль і спеції на смак.
Страва арабської кухні - фалафель. Пюре вареного нуту сформуйте кульки та обсмажте до хрусткої скоринки.
Харчова цінність на 100 г: 925,3 кДж, калорійність – 221 ккал, білки – 11,2 г, жири – 3,2 г, вуглеводи – 32 г.
Склад: крупа нут.
Країна походження: Україна
Вага 600 г
Основні | |
---|---|
Виробник | Насіння України |
Країна виробник | Україна |
Фасовка | Пакет |
- Ціна: 80 ₴