Гарбузове борошно. Дієтична продукція. Без глютену.
Склад: борошно з насіння гарбуза голонасінного знежиреного
Енергетична та харчова цінність: 1276.97 кДж, калорійність - 305 ккал, білки - 7 г, жири - 9 г, вуглеводи - 23 г, рослинні волокна - 9 г.
Країна походження насіння: Україна
Власне виробництво.
Гарбузове борошно володіє цілющими властивостями. Цей продукт поширений в медицині та кулінарії. За вмістом цинку гарбузове насіння заповнюють до 70% добової потреби в цьому мікроелементі.
Борошно широко вживають люди, які дотримуються вегетаріанства для приготування страв і соусів.
Також корисна для спортсменів і чоловіків. При регулярному вживанні в їжу багата незамінними амінокислотами, цинком і холіном гарбузове борошно сприяє поліпшенню пам'яті і розумових здібностей, підвищення фізичної і розумової працездатності, зняття стресу, нервового напруження та перевтоми. Завдяки присутності в складі фосфору і кальцію, що впливають на швидкість і сили м'язових скорочень, амінокислоти аргініну, що сприяє збільшенню м'язової маси, і амінокислоти валіну, виступає в ролі джерела енергії для клітин м'язової тканини, борошно гарбуза застосовується як спортивне харчування
За змістом білка борошно гарбуза лідирує серед усіх рослинних білків
.
Гарбузове борошно містять L-аргініну, він робить вплив на весь організм: бере участь у синтезі тестостерону, нормалізують функцію передміхурової залози, покращують стан серцево – судинної системи, позитивно позначається на статевій функції.
Гарбузове борошно містить важливі для організму людини вітаміни :Е, А, F, групи В, З, Р, T, K), рослинну клітковину, мікроелементи: цинк, залізо, магній, фосфор, кальцій, селен. У складі гарбузового борошна присутні речовини, що відіграють важливу роль у процесі синтезу білка еритроцитів крові гемоглобіну.
Гарбузове борошно і насіння надає паралітичну дію на гельмінтів. Це властивість використовували ще в давнину для глистогінний ефекту. Також вживають для зняття нападів нудоти під час морської хвороби і закачуванні, при токсикозі, що може полегшити стан вагітних на ранніх термінах.
Висока концентрація цинку сприяє запобіганню раку стравоходу. Цинк згубно впливає на ракові клітини. Вчені пояснюють це зв'язком цинку і кальцію. Цинк реагує на сигнали кальцію, «вихідні» із ракових клітин.
Застосовується борошно гарбуза для профілактики таких захворювань, як:
-
різні гінекологічні захворювання
-
аденома передміхурової залози, простатит, імпотенція,
-
чоловіче і жіноче безпліддя,
-
захворювання нирок, сечового міхура,
-
жовчокам'яна хвороба, холецистит, холецистохолангіт, дискінезія жовчовивідних шляхів,
-
жирова дистрофія печінки, вірусний і алкогольний гепатит, цироз
-
вугрі, себорея, гіперкератоз, діатез, кропив'янка, екзема, герпес, псоріаз, трофічні виразки
-
опіки, пролежні, порізи
-
Запобігання ожиріння та профілактики цукрового діабету II типу, можна істотно знизити дозу щодня приймаються цукрознижувальних препаратів.
-
Очищения организма от шлаков, токсинов, солей тяжелых металлов и других вредных веществ
-
Улучшения психоэмоционального состояния и улучшения работы нервной системы
Приймати борошно гарбуза по 1 чайній ложці 2 рази на день. Курс приймання: від 1 до 3 місяців.
Можна одноразово додати 1 столову ложку до салату, кашу або смузі.
Маски з борошна використовуються в косметології для зволоження та освітлення шкіри, зменшення висипу та подразнень. Маска прискорює загоєння пошкоджень епідермісу, ранок та опіків.
Гарбузове насіння протипоказане маленьким дітям і людям з ожирінням. Обмежено вживати насіння гарбуза треба людям із судинними проблемами.
Рецепти з гарбузовим борошном.
Соус
Гарбузове борошно - 100 г
Часник – 2 зубчики
Сік лимона – 2-3 ст.
Лляна олія – 6 ст.ложок
Базилік сушений – 1 год.
Петрушка – невеликий пучок
Сіль вулканічна, перець – на смак
вода 100-200 мл - за бажанням
Залити борошно холодною водою 100 мл, помістити насіння в блендер, додати очищені зубчики часнику і збити до однорідності. Додати сік лимона, олію, базилік, листя петрушки, сіль та перець, і збивати ще 2 хвилини. Густоту можна відрегулювати, додавши ще лимонного соку, олії чи води. Готовий соус можна зберігати у холодильнику 2-3 дні.
Цукерки з борошна насіння гарбуза та борошна волоського горіха
Борошно гарбуза - 50 г
Борошно волоського горіха – 50 г
Фініки - 5 -10 шт
Мед - 1 ч. ложка - за бажанням
Пропустити суміш через м'ясорубку. Спершу перемолоти фініки, потім додати муку і знову пропустити через м'ясорубку. За бажанням додати ще муки чи сухофруктів. Сформувати кульки, обваляти в гарбузовому борошні. Зберігати у холодильнику 3-5 днів
Енергетична та харчова цінність: 1276.97 кДж, калорійність - 305 ккал, білки - 33 г, жири - 9 г, вуглеводи - 23 г, харчові волокна - 9 г.
Сорт насіння гарбуза: Гляйсдорфер, Австрія.
Країна походження насіння: Україна
Власне виробництво
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Упаковка | Пакет |
Культура | Гарбуз |
Сорт | Найвищий |
- Ціна: 50 ₴